zondag 12 januari 2014

Cocktail grijze garnalen – appel – courgette – mango - vanille




Dit gerechtje heb ik leren maken tijdens mijn kooklessen (Spermalie - Chef: Jurgen Baumann). Persoonlijk vind ik dit gerechtje iets te zoet voor een voorgerechtje. In kleine glaasjes zou het lekker zijn als hapje. 

Opgelet: Dit is een bereiding voor 16 personen maar is perfect aan te passen aan minder personen.

Ingrediënten: Groenten en fruitmengeling
  • 3 trostomaten
  • 1 courgette
  • 3 jonagold appelen
  • 2 mango’s


Werkwijze
  • Ontvel de ingesneden tomaten in kokend water, koel direct af in ijswater en verwijder de pel. Snijd de tomaten nadien in vier stukken en verwijder de zaadjes. Snijd nu de partjes tomaat in blokjes van ½ cm grootte.
  • Snijd de ongeschilde, gewassen courgette in reepjes van 3 mm op de mandoline. Snijd de reepjes in fijne brunoise (blokjes) van 3 mm grootte.
  • Snijd ook de geschilde appelen en de mango’s met een groot mes in brunoise van 3 mm.


Ingrediënten: Vanilleroom
  • 4 dl room
  • 1 vanillestok
  • ½ citroen
  • Mangoafval
  • Peper en zout


Werkwijze
  • Kook de room op met het vanillemerg, de schil van ½ citroen en het resterende gedeelte van de mango. Laat enkele minuten inkoken om een lichte mangosmaak te verkrijgen en er een lichte binding ontstaan is.
  • Passeer nadien door een fijne zeef en roer koud op ijswater, verfris met weinig citroensap en smaak af met peper en zout


Ingrediënten: Broodkrokant
  • 1 stokbrood
  • Olijfolie
  • Fleur de snel


Werkwijze
  • Snijd het voorgebakken stokbrood (uit de verpakking zonder zelf eerst te bakken) in 32 zeer dunne schijven op de snijmachine en bestrijk met olijfolie en weinig fleur de sel.
  • Bak enkele minuten op 150°C krokant in de oven.


Ingrediënten: Verder
  • 1 bundel rucola
  • 1 doosje rode bietscheuten
  • ½ doosje postelein
  • 500 gram grijze gepelde garnalen
  • Peper en zout

Werkwijze
  • Meng de tomatenblokjes met de brunoise van mango, courgette en appel. Voeg zoveel vanilleroom bij als nodig en smaak af met peper en zout, bewaar koel.
  • Bedek de bodem van de glazen met rucola met daarop de groenten- en fruitmengeling, de glazen moeten ongeveer half gevuld zijn. Bedek terug met enkele blaadjes rucola met daarop de grijze garnalen. Werk af met rode bietscheuten, postelein en telkens 2 krokante schijven van stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...