Wie ben ik?

Zoals mijn blog het al zegt ben ik een foxy lady die houdt van lekker eten. Ik hou niet enkel van het eten maar ook van het koken en alles wat er mee te maken heeft.

De gastronomische en zuiderse keuken spreken mij het meeste aan.

De gastronomische keuken vind ik zo fascinerend door de verschillende technieken, ingrediënten, bordschikkingen,... die worden toegepast!

De zuiderse keuken daar zijn het vooral de smaken die ik super vind. Ik werk dan ook heel graag met zuiderse ingrediënten.

Zelf volg ik al een aantal jaren kooklessen. 5 jaar geleden ben ik gestart met de hobbykooklessen in de buurt, daar heb ik de basiscursus, eenvoudige dagmenu's en verfijnde dagmenu's gevolgd. Deze cursussen gaven mij weinig voldoening omdat ik vond dat ik daar iets te goed voor kon koken en dat ik voor die zaken evengoed op het internet een gerechtje kon zoeken en kon toepassen. Daarom ben ik 3 jaar geleden gestart met een cursus als hulpkok aan de kokschool Spermalie in avondonderwijs. De eerste cursus was voornamelijk gericht op het ontvangen van de gasten, de bediening, de tafeldekking, versnijdingen, kennis maken met verschillende soorten dranken, cocktails,... De tweede cursus was warme en koude keuken en daar ging het er al wat verfijnder aan toe. Dit schooljaar is het gevogelte en vlees, ook hier gaan we een stapje verder in het verfijnen van de gerechten. Meer uitleg vind je op de site van Spermalie.

Door mijn interesse in het koken heb ik sinds kort ook een thermomix aangeschaft. Ik ben heel tevreden van dit toestel, het vervangt niet alleen een heel pak andere toestellen, het is ook makkelijk in gebruik. Vele mensen vinden dat koken met een thermomix niet echt koken is, misschien is dit wel juist maar je beslist nog altijd zelf wat je wel of niet zelf wenst te koken. Ik vind het vooral gemakkelijk om in de week veel tijd te kunnen uitsparen. Voor sommige zaken zie ik ook niet in waarom ik het niet zou gebruiken. Daarnaast mislukt er zelden iets en kan je al heel wat zaken voorbereiden. Als je volk hebt dan kun je meer tijd bij je mensen spenderen dan achter de kookpotten te staan. Het is misschien niet echt koken maar je moet nog altijd een basis koken hebben om er goed met te kunnen werken, je moet namelijk ook proeven en zaken toevoegen om het gerecht lekker tot stand te laten komen. De thermomix wordt in heel veel sterrenrestaurant gebruikt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...