zondag 5 januari 2014

Paprikasoep met mascarpone en rode pesto (Thermomix)



Ingrediënten

  • 4 gele paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel verse tijmblaadjes
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 100 gram (= 1 potje) rode pesto (versvak Delhaize) of zelfgemaakte
  • 125 gram mascarpone
  • 1 liter water of tot aan max mengkom + 4 kippenbouillonblokjes
  • Peper en zout
  • 25 gram boter

Werkwijze

  • Ui in 4 snijden
  • Ui en teentje look in mengkom
               5 sec/ stand 5
  • Boter in de mengkom
               3 min/ 100°/ stand 1
  • Paprika’s toevoegen en fijnhakken
               6 sec/ stand 7
  • Water + bouillon toevoegen
               20 min/ 100°/ stand 2
  • Soep pureren
               1 min/ stand 9-10
  • Mascarpone, peper en zout toevoegen
               30 sec/ stand 9-10
  • Pesto toevoegen
               15 sec/ stand 9-10
  • Dresseren met enkele blaadjes basilicum
  • Opgelet: Na het toevoegen van de mascarpone, de soep niet meer laten koken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...