dinsdag 7 januari 2014

Gepofte aardappel met zuiderse vulling


Ingrediënten
  • 1 grote aardappel per persoon
  • Rucola
  • 1 potje zongedroogde tomaten (merk Sud’n’sol à versvak Delhaize)
  • Groene olijven met look (merk Boni à Colruyt of Okay)
  • Fetablokjes in olie en oregano (Merk Dodoni à Delhaize)
  • Peper en zout

Werkwijze
  • Oven voorverwarmen op 200°
  • Aardappelen wassen, in prikken met mes en elk apart wikkelen in aluminiumfolie, maak er als het ware een snoepje van
  • Aardappelen in aluminiumfolie 45 minuten in de oven (tussentijds eens omdraaien)
  • Zongedroogde tomaten, olijven en feta fijn snijden à ongeveer van elke soort evenveel voorzien
  • Aardappelen uit de oven halen, in 2 snijden en uithollen met een lepeltje (opletten dat de aardappelen niet kapot gaan!)
  • Het uitgeholde aardappelmengsel mengen met de fijngesneden zongedroogde tomaten, olijven, feta en bijkruiden met peper en zout
  • De uitgeholde aardappel opvullen met het mengsel van aardappel, zongedroogde tomaten, olijven en feta
  • Olie van de zongedroogde tomaten en fetablokjes samengieten
  • Rucola mengen met de olie van de zongedroogde tomaten en feta (de overige olie kan je in een flesje bewaren, super lekker bij allerhande slaatjes)
  • De opgevulde aardappelen presenteren op een bedje van rucola

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...