- 4 gele paprika’s
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel verse tijmblaadjes
- Enkele blaadjes basilicum
- 100 gram (= 1 potje) rode pesto (versvak Delhaize) of zelfgemaakte
- 125 gram mascarpone
- 1 liter water of tot aan max mengkom + 4 kippenbouillonblokjes
- Peper en zout
- 25 gram boter
Werkwijze
- Ui in 4 snijden
- Ui en teentje look in mengkom
5 sec/ stand 5
- Boter in de mengkom
3 min/ 100°/ stand 1
- Paprika’s toevoegen en fijnhakken
6 sec/ stand 7
- Water + bouillon toevoegen
20 min/ 100°/ stand 2
- Soep pureren
1 min/ stand 9-10
- Mascarpone, peper en zout toevoegen
30 sec/ stand 9-10
- Pesto toevoegen
15 sec/ stand 9-10
- Dresseren met enkele blaadjes basilicum
- Opgelet: Na het toevoegen van de mascarpone, de soep niet meer laten koken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten