Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 300-350 gram wortelen (+- 5 kleine tot middelgrote wortelen)
- 25 gram boter
- 1,3-1,5 liter water
- 3 kippenbouillonblokjes
- ½ tot 1 koffielepel kruidentuiltje (Topaz)
Werkwijze
- Ui in 4 snijden
5 sec/ snelheid 5
- Boter in de mengkom
3 min/ 100°/ stand 1
- Teentje look (in stukjes gesneden) toevoegen aan de uit en boter
1 min/ 100°/ stand 1
- Wortelen in stukken toevoegen
10 sec/ stand 5
- Wortelen stoven
3 min/ 100°/ stand 1
- Water, bouillonblokjes en kruidentuiltje toevoegen
16 min/ 100°/ stand 1
- Soep pureren/ mixen
1,5 min/ stand 9-10
- Proeven en eventueel bijsmaken met peper, zout, (water indien te dikke soep, wel nog eens laten roeren dan à 100°/ stand 2)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten